Αποτίμηση 1ου κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων της ΕΛΕΒΙΤ.

Η Ελληνική Εταιρία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ), για πρώτη φορά, διοργάνωσε τον Ιούνιο 2020 με επιτυχία ένα κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) με θεματικό τίτλο «Κλινική Μηχανική και Ιατρική Τεχνολογία στην Εποχή του Κορωνοϊού». Ο κύκλος των webinars αποτελούταν από τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες που υποστηρίχθηκαν τεχνικά από τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας. Τις ενότητες προλόγισαν και συντόνισαν ο Πρόεδρος της ΕΛΕΒΙΤ Καθ. Παναγιώτης Μπαμίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΒΙΤ κ. Βασίλειος Γκέργκης και οι πρώην Πρόεδροι της ΕΛΕΒΙΤ Καθ. Δημήτριος Κουτσούρης και Καθ. Νικόλαος Παλληκαράκης.

Η πρώτη ενότητα πραγματοποιήθηκε στις 3/6/2020 με θέμα «Φορείς φροντίδας υγείας, κρίσεις και δημόσιες συμβάσεις»  και κεντρική ομιλήτρια την κα Αθανασία Γεροστάθη (Στέλεχος του Υπουργείου Υγείας, Υπ. Διδάκτορας Διοικητικού Δικαίου).

Η δεύτερη ενότητα πραγματοποιήθηκε στις 10/6/2020 με θέμα «Διαχείριση Κρίσιμου Εξοπλισμού για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού» και κεντρικούς ομιλητές τον Δρ. Άρη Δερμιτζάκη και Καθ. Νικόλαο Παλληκαράκη (ΙΝΒΙΤ).

Η τρίτη ενότητα πραγματοποιήθηκε στις 17/6/2020 με θέμα «Συντήρηση, Έλεγχος Ασφάλειας και Μέθοδοι Απολύμανσης Ιατρικών Συσκευών στην εποχή του Κορωνοϊού» και κεντρικούς ομιλητές τον κ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο (Κλινικό Μηχανικό, Νοσοκομείο Καλαμάτας) και τον Αναπλ. Καθ. Αναστάσιο Σιούντα (Διευθυντή Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ).

Μετά από τις κεντρικές ομιλίες ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ομιλητές, τους συντονιστές και τους συμμετέχοντες. Στον πρώτο κύκλο webinars εγγράφτηκαν κατά μέσο όρο 140 συμμετέχοντες για κάθε webinar, ενώ βρίσκονταν ανά δεδομένη στιγμή κατά μέσο όρο άνω των 100 συμμετεχόντων συνδεδεμένοι.

Μετά την επιτυχία του 1ου κύκλου διαδικτυακών σεμιναρίων, το ΔΣ της ΕΛΕΒΙΤ ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός 2ου κύκλου που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2020. Η θεματολογία και οι κεντρικοί ομιλητές αναμένεται να ανακοινωθούν εγκαίρως και να ανοίξει η πλατφόρμα για εγγραφή για παρακολούθηση.

Το ΔΣ της ΕΛΕΒΙΤ

Submitted by anastasia on Tue, 01/07/2020 - 11:39